Již třetí elektrobus na Mělníku

V souladu s podporou bezemisních vozidel  firma ČSAD Střední Čechy pokračuje ve zkušebním provozu elektrobusů.

Řešení  firmy IVECO BUS pro udržitelnou městskou mobilitu reprezentuje  elektrobus s označením  E-WAY. Třídveřový a 12 metrů dlouhý plně elektrický model s nočním dobíjením, kamerovým zrcadlovým systémem a nejnovější technologií baterií.

Nová generace baterií Forsee Power ZEN pro noční nabíjení v depu zvyšuje kapacitu jedné baterie na 42 kWh. Tyto nové nechlazené a nevyhřívané vysokoenergetické baterie NMC (nikl, mangan, kobalt) poskytují provozovatelům o 20 % více energie, což na palubě 12 m dlouhého modelu deklaruje výrobce  dojezd až 400 km při maximální kapacitě 462 kWh.

Zkušební provoz v plném provozu s cestujícími probíhal v období od 24. dubna do 5. května na  příměstských linkách 474  Dobřeň – Mělník a 747 Mělník – Byšice.

E-WAY nabízí nejkomplexnější a nejflexibilnější řadu na trhu s řešením, které odpovídá specifickým potřebám dojezdu každého zákazníka, s modely dostupnými ve čtyřech délkách (9,5 m, 10,7 m, 12 m a 18 m), dvěma technologiemi baterií pro každé specifické použití: vysokoenergetické články NMC (nikl-mangan-kobalt) pro noční nabíjení v depu, vysoce výkonné články LTO (oxid lithium-titaničitý) pro rychlé příležitostné nabíjení a třemi režimy nabíjení: přes noc v depu (připojení CCS Combo 2) a příležitostné nabíjení přes pantograf (vzestupné nebo sestupné).