Nové busy  IVECO Streetway v barvách PID

I v letošním roce firma ČSAD Střední Čechy zahajuje nový rok s novými autobusy. Kromě pěti již klasických  nízkopodlažních autobusů IVECO Crossway LE v meziměstském provedení se jedná o novinku v podobě 2 městských autobusů IVECO Streetway pod označením  CITY BUS LOW FLOOR –CURSOR 9 DIESEL EURO VI STEP E. Tento typ autobusu byl sice slavnostně předveden na veletrzích již v roce 2021, ale do provozu  se jako první mezi dopravci v ČR dostává  v barvách PID až nyní na přelomu února a března. Autobusy jsou vyráběny v tureckém závodě a jsou určeny zejména pro středoevropský trh.

První dva busy jsou určeny pro linku 103. V průběhu jarních měsíců  se však očekává příjezd dalších 3 autobusů IVECO Streetway , které se objeví zejména na lince 110.

Autobusy jsou vybaveny motory  CURSOR 9 EURO VI STEP E o výkonu 228 kW a  zdvihovém  objemu 8,7 l.

Autobusy jsou kompletně vybaveny dle platných standardů kvality PID včetně kompletního OIS a rozšířené výbavy pro cestující. Ergonomický interiér poskytuje cestujícím pohodlný nástup a dostatek místa v částech s nízkou podlahou. Kromě již tradičních standardů jsou autobusy doplněny o kamerový systém, sčítání cestujících a preferencí na křižovatkách.

Vybrané technické údaje :

Typ                                         M3 třída 1

Délka                                      12 000 mm

Šířka                                       2 540 mm

Výška                                     3 245 mm

Rozvor                                    5 900 mm

Palivo                                     diesel

Celková obsaditelnost            81 (30 pro sezení + 51 pro stání), vozíčkář

Převodovka                           automatická převodovka VOITH Diwa 6, Výkon motoru                         228 kW (310 hp) při 2200 rpm